Nieuw:
Welkom op de website van Badminton Vereniging Cuijk
Home / Geen categorie / Verslag van een dagje “thuis” in Haps

Verslag van een dagje “thuis” in Haps

17jan bvcOp zondag 17 maart speelde onze BVC-helden een “thuis”wedstrijd in Haps. Alle 5 de bondscompetitieteams zouden aantreden in Haps, met medeneming van shuttles, telborden en sponsordoek (zie foto voor impressie). Iedereen was keurig op tijd behalve de tegenstanders van U13 die uit Breda moesten komen maar door onverwachte sneeuw niet de weg op durfden. Julie Geboers kwam met vader en moeder nog wel kijken, maar spelen staat haar beter dan kijken vanaf de tribune. Op de tribune veel toeschouwers uit Cuijk. Lief publiek: veel dank voor jullie steun.

De wedstrijden dan. U11 trof een tegenstander die qua fysiek maar ook in de uitslag een maatje te groot bleek. Mette wist nog een punt uit het vuur te slepen. De tegenstander wisselde tactisch 1e en 2e heren en dames, waardoor van een wedstrijd geen sprake was. En als er nu een kampioenschap op het spel stond. …. U11: jullie hebben je kranig geweerd en jullie bleven toch je best doen. Compliment.

U15 wisten hun wedstrijd met 7-1 te winnen. Overtuigend te winnen mag ik wel zeggen. Speciale vermelding voor Luuk die zijn eerste singel heeft gewonnen. De foto is gemaakt van de eerste dubbels die de heren in klinkende winst wisten om te zetten.

Team 2 blijft in een spannende poule met veel gelijkwaardige tegenstanders punten pakken. Vandaag 4 om precies te zijn. De herendubbel werd gewonnen, Richard de enkel en Richard zorgde voor een 100%-score door ook de mix met Judith te winnen. Speciale vermelding hier voor Esmee. de damesdubbel met Esmee en  Judith gaat steeds beter lopen. De dames vullen elkaar mooi aan. Helaas moesten ze in de 3e set, met een verlenging, bij 22-20 hun meerderen erkennen in  De Zwaluwen. De enkel won Esmee met bekeken spel.

Team 1 heeft vandaag 8 spannende partijen uitgevochten, waarvan 6 (!!) in 3 sets. Had uw verslaggever voor elke shuttle op de netrand een euro gekregen, dan had er een mooi bedrag naar Serious Request gestuurd kunnen worden. De 6-2 overwinning voor Reeshof suggereert dat BVC werd overlopen, maar niets is minder waar. Om elk punt werd gestreden en het scoreverloop ging altijd gelijk op. Gewonnen werd de herendubbel en Thijs won zijn singel in 3 sets. We gaan er aan wennen dat Thijs ook 3-setters kan winnen. Tot zover BVC vanuit Haps.

2x terpstra kampioenVan BVC uit Cuijk/Haps naar BVC in Wijchen. Won vorig weekend Kim Fleuren (vorig jaar nog BVC) het kampioenschap met Smashing 6 onder toezicht van BVC-moeder Karin Fleuren….. In team 2 bij Smashing spelen de voor ons bekende Alex en Dirk Terpstra. (zie foto) Met BVC-ers Anton en Karin in het publiek werden zij kampioen in de 2e divisie.

Dit waren de laatste competitiewedstrijden thuis. Let op: er moeten nog wel enkele wedstrijden uit gespeeld worden. De laatste van het seizoen. Raadpleeg het rooster.