Nieuw:
Welkom op de website van Badminton Vereniging Cuijk
Home / Geen categorie / Team 2 kampioen en andere weetjes over 11 januari

Team 2 kampioen en andere weetjes over 11 januari

image10aTeam 2 heeft haar kampioensambities waargemaakt. Met 7-1 werd gewonnen en Kim, Bob, Jeff en Judith konden een groot applaus van het aanwezige publiek in ontvangst nemen. Later meer over team 2.

Het was een volle bak in sporthal Laco, zowel in het veld (5 thuis spelende teams) als op de tribunes. En dat zien we graag.

image1De jongens van U15 verloren met 7-1. De tegenstander was duidelijk een maatje te groot. Tegen the boys van U15 zeg ik: Van leren en vrolijk verder gaan.

U11-2 won 3 van de 8 wedstrijden. De punten werden binnengehaald door Rens met Hanna, Mette met Cleo en Cleo in haar enkel in 3 sets. De naam van Cleo valt steeds vaker in de wedstrijdverslagen. Een goed teken!

Ook de leeftijdgenoten van U11-1 wonnen 3 van de 8 partijen. image9 julie sam mark Sam en Nikkie wonnen hun enkel. En dat de verschillen klein waren blijkt uit de partij van Sam en Julie (zie foto). Met 23-21 en 21-19 werd gewonnen. Close, maar toch! eerder schreef ik al dat winnen ook geleerd moet worden. Die laatste spannende puntjes zijn anders en door de druk moeilijk.

Team 1 speelde een solide wedstrijd door met 7-1 te winnen. Alleen Mike verloor zijn enkel. Eigenlijk niet van de tegenstander, maar eerder van zichzelf door te veel slordigheid en een onvoldoende diepe service plaatste hij zijn tegenstander in een zetel. Op dit niveau is dat een probleem. Trainer Anton was erbij en zal daar in de training zeker aandacht aan besteden. Neemt niet weg: kampioenschap komt ook voor team 1 dichter bij.

Tot slot het succesverhaal van team 2. Maar eerst de felicitaties aan Judith, Kim, Jeff en Bob voor deze prestatie. In de felicitaties wil ik de technische staf in de persoon van Anton betrekken en de invallers Esmee Verwoert en Richard Garot. Van de club heeft het kampioenskwartet een kampioensbeker gekregen. Bij de uitreiking werd opgemerkt dat het mooie van badminton is dat het zowel een prestatie van de individuen als een team-prestatie is. Verliezen, leren en winnen doe je samen en dat maakt zo’n kampioenschap mooi.

Dan de wedstrijd. De opgave was tenminste 5 van de 8 wedstrijden te winnen om zo de concurrentie definitief achter zich te laten. De herendubbel werd image6simpel gewonnen, de damesdubbel haperde, Bob won zijn enkel eenvoudig: 2-1, 3 to go!  Uit deze partijen bleek al dat de tegenstander de punten niet kado zou doen en dat hard werken nodig was. Kim verloor haar eerste set van een fysiek sterke tegenstandster en leek op een veegpartij af te gaan …. Niet dus. De 2e en 3e set werd uit een ander vaatje getapt en de partij werd omgebogen naar een punt voor BVC. Toen Jeff zijn partij had gewonnen en een overwinningsbrul niet kon onderdrukken, was het 4-1, 1 punt te gaan. De druk op de schouder van Judith werd groter, want zij zou het 5e, beslissende kampioenspunt kunnen maken. Ogenschijnlijk deed die druk Judith niets en bleef ze stoïcijns kijken, maar ik denk dat de spanning maakte dat zij haar eerste set dik verloor. Diezelfde druk maakt Judith ook wel weer sterker. Publiek en het eigen team gaan er nog eens achter staan, de tactiek wordt gewijzigd, de punten worden nu wel gepakt. Op de foto heeft Judith in de 3e set een gat geslagen van 5 punten. Met 18-13 voor geeft ze de partij niet meer uit handen en zo kunnen Jeff, Bob, Judith en Kim elkaar als kampioenen omhelzen. (N.B.: Dank ook aan de mams van Judith, die Judith gisteravond bijtijds van een feestje  heeft geplukt.) De twee resterende mix-partijen werden ook gewonnen maar dienden slechts een statistisch doel.

Een mooie zondagochtend met veel enthousiaste spelers en toeschouwers en een kampioensteam. Hoera!