Nieuw:
Welkom op de website van Badminton Vereniging Cuijk
Home / Geen categorie / Stille getuige ziet ontketend U15/17

Stille getuige ziet ontketend U15/17

bidonDeze stille getuige is achter gelaten in de zaal, bij de bankjes, na de wedstrijden van U15/17 tegen De Zwaluwen. Als de bidon zou kunnen spreken of app-en, dan had hij (of is een bidon een zij?) kunnen getuigen van een ontketend jongensteam. In hun eerste thuiswedstrijd gaven ze direct hun visitekaartje af door met 6-2 te winnen. Ik wil de druk niet opvoeren, maar gaan ze voor een kampioenschap? Nog 2 aantekeningen van de verslaggever: 1e: als de bidon van jou is, dan kun je die bij me afhalen bij de training maandagavond; 2e: jongens, stop allemaal een pen in je sporttas, is handig om de uitslagen te noteren..

Onder 11 trof een gelijkwaardige tegenstander. De ene wedstrijd was nog spannender dan de andere. u11-2oktDat begon al bij de dubbels want daar waren 3 sets nodig om de winnaar aan te kunnen wijzen. Uiteindelijk werd de heren-dubbel door de onzen gewonnen (Rens en Merlijn) ende andere (met Cleo en Marcha) maar net verloren van BC Veghel ’67. Beide wedstrijden duurde zo lang dat tijd ingehaald moest worden. Zo kon het gebeuren dat de enkelpartijen van U11 tegelijk gespeeld werden op 4 banen. Van achter naar voren: Cleo met de handen in het haar: net niet kunnen winnen. Merlijn knokt op de voorlaatste baan en dat leverde hem zijn eerste enkel-overwinning op in de competitie. Proficiat Merlijn! Op de voorste baan Rens die die op de foto zijn hoofd even liet hangen. Hij zag het misschien al aankomen, maar hij verloor maar net. Op de 2e baan, op de foto net achter teller René, een nieuwkomer. marchaMarcha speelde haar eerste wedstrijd in competitieverband. We konden merken dat ze even wat wedstrijdspanning van zich af moest spelen, maar die gaat snel beter worden! De dubbel gewonnen, de enkel pas in de 3e set net verloren en de mix met Marlijn gewonnen. De goede teller weet dan dat BVC 3 van de 8 punten heeft binnen gehaald.

Team 1 trof een gelijkwaardige tegenstander wat ook zou blijken uit de einduitslag: 4-4. De herendubbel wonnen Mike en Bob, de damesdubbel (Judith en Judith) werd met 2x 19 verloren … nipter kan niet. De enkels waren voor de tegenstander uit Best, van BC Alouette, behalve 1 heren-enkel! Daarvoor werd de joker ingezet: d’n Ties! Na een paar eerste, stroeve en verloren punten (vergezeld van een “KOM AAN!’) trok Thijs aan het langste eind. Met de mixen nog te gaan keken de onzen tegen een 2-4 achterstand aan. Die werden beide vrijwel identiek afgesloten: de dames maakten zoals zo vaak in de mix het verschil, BVC maakt het laatste punt (anders win je niet), kwamen die laatste punten op conto van de beide Judith’s en sloten de beide Judith’s af met een krachtig ÝES!!. De wedstrijden afgesloten met een hapje en drankje. Onder het genot van Mike’s befaamde gehaktballen (Mexicaans, Satéh en Italiaans homemade) werd de wedstrijd en de toestand in de wereld samen met de tegenstander geëvalueerd.

Ik kijk terug op een boeiende badminton-zondag-ochtend. Aanstaande zondag (9 oktober) speelt U13 in Geldrop, maar U11 en het eerste spelen thuis. Komt dat zien!!