Nieuw:
Welkom op de website van Badminton Vereniging Cuijk
Home / Geen categorie / Nieuw Corona-protocol

Nieuw Corona-protocol

Geen publiek bij wedstrijden of trainingen. Sportkantine gesloten.

** BVC’74  – corona-protocol voor de competitie **

Cuijk, 2 oktober (aangepast na nieuwe regels 29 september 2020)

Anderhalve meter = 2 rackets + 2 shuttles

Anderhalve meter = 2 rackets + 2 shuttles

Omdat corona nog in ons midden is, moeten we enkele hygiëne-maatregelen aanscherpen m.i.v. 1 oktober. We volgen de richtlijnen van de overheid en de sportprotocollen van de badmintonbond en NOC-NSF. We rekenen op uw begrip en medewerking, in het belang van uw en onze gezondheid.

Aangepast ten opzichte van begin september zijn:

  • Geen publiek bij thuiswedstrijden of trainingen
  • Sportkantine Laco is gesloten

– Basisregel: blijf thuis bij klachten, laat je zo snel mogelijk testen. Anderhalve meter en was je handen stuk.

– Sporthal Laco: BVC 74 speelt de thuiswedstrijden in sporthal Laco. Bij het betreden van de Laco kom je binnen via de kantine. Daar gelden de spelregels van de Laco, die overeenkomen met onze spelregels in de sporthal. Gedurende onze trainingen en de competitiewedstrijden gelden onze hygiëneregels. De kantine van de Laco is gesloten. Als je verzekerd wilt zijn van drinken, neem dan vooral je eigen drankje en hapje mee. (Nabij is een supermarkt geopend van 8.00-20.00 uur, op zondag van 9.00-18.00 uur.)

– Bij de toegang, in de kleedkamers, voor en tijdens en na de wedstrijden geldt in de hal en op de tribunes: anderhalve meter! De kleedkamers en douches zijn beschikbaar, maar houdt minimaal anderhalve meter. Wij vragen onze BVC-spelers zoveel mogelijk thuis om te kleden en te douchen, zodat onze gasten voor hun lange terugreis kunnen douchen.

– Bij het betreden van de hal vragen wij iedereen (!) de handen te wassen en de namenlijst in te vullen. Die bewaren wij ongeveer 2 weken voor het geval blijkt dat iemand in de hal Corona heeft/had en contactonderzoek nodig is. Je tekent ook voor akkoord met onze huisregels.

– Spelers: Tijdens de wedstrijd, de partij op het speelveld, geldt de beperking van anderhalve meter niet. Daarbuiten weer wel. Spelers blijven bij de baan die hen toegewezen is. Na de wedstrijd is er GEEN nazit in de kantine.

– Publiek is NIET toegestaan. De ouders van het uit-team die jeugdspelers heeft gebracht geldt als begeleiding en neemt op de tribune plaats, met anderhalve meter afstand. Het is niet toegestaan in de zaal, bij de banen plaats te nemen. Daar is de ruimte nu te krap voor. Als het te druk wordt in de hal en de anderhalve meter in het gedrang komt, zal de wedstrijdleiding van BVC vragen de hal te verlaten.

– Bij elke baan staat maximaal 1 scheidsrechter/teller. Teams mogen iemand vragen die bij hun baan telt. Dat geldt dan als begeleiding voor zolang er geteld wordt. Spelers kunnen uiteraard ook kiezen om zelf te tellen.

– Bij de competitiewedstrijden is een wedstrijdleider van BC74 aanwezig voor vragen en toelichting. De wedstrijdleider is geen BOA en geen hygiëne-politie. We rekenen op uw medewerking.

– Speciaal dorpencompetitie: aanvang 20.30, op de banen 1 en 2, eventueel ook 3 en 4.

Tot slot heel veel spelplezier bij de wedstrijden en ‘anderhalve meter = 2 rackets + 2 shutlles’.