Nieuw:
Welkom op de website van Badminton Vereniging Cuijk
Home / Geen categorie / Laatste wedstrijden zijn een prachtige afsluiting

Laatste wedstrijden zijn een prachtige afsluiting

Op zaterdag 30 januari speelt U13 nog een inhaalwedstrijd in de Laco. Meer details volgen. Buiten die wedstrijd, werden dit weekend de laatste wedstrijden in de competitie gespeeld en kunnen we de balans opmaken.

Zondag gespeeld:

U11 moest naar Eindhoven. Met 3-5 werd gewonnen dankzij damesgeweld: de damesdubbel en de enkeles van Mette, Cleo en Rana werden gewonnen. Rens pikte zijn puntje mee in de mix. Als goede subtopper geëindigd: missie volbracht! Volgend jaar voor de eerste plek?

U13 moest naar Oirschot en kwam met de volle winst terug. Tekenend voor de stijgende lijn in de resultaten gedurende het jaar. Met nog een wedstrijd voor de boeg zullen onze helden zeer verdienstelijk eindigen in de middenmoot.

U15 vertrok om 7.45 naar Halsteren, maar niet voor niets. Op een moment dat velen van ons het dekbed nog eens over de oren trokken werd al een 5-3 winst gemeld. Iedereen pikte zo zijn puntjes mee. U15 eindigt tegen de top aan. Dat is zeer goed in deze gecombineerde klasse U15 en 17, waar onze helden ook in U15 mee hadden kunnen doen en alleen U17-teams boven zich moet dulden.

Van zaterdag:

karin fVerslag van team 2: Tjerk zat heel dicht bij zijn enkel overwinning. In 3 sets verloren . Was erg jammer, mooie ralley’s met een close einde. Ook beide dubbels 3 sets. Maar hierbij wel de winst. Tegenstander had 6 punten nodig om gelijk met nr 1 te komen. Is hen niet gelukt 6-2 overwinning voor cuijk. Naast Tjerk, speelden Richard, Judith en Karin F (zie foto). Proficiat. Team 2 eindigt in de brede middenmoot. Dat is voor een geheel nieuw team, met nogal wat invallers (waarvoor dank!) een hele kluif. De mix van jong en ervaring heeft gemaakt dat de jonkies leren en stappen vooruitmaken. Judith, Tjerk en Esmee: petje af!team 2
team 1 2301Team 1 moest tegen de kampioenskandidaat Allouette, die nog 4 punten nodig hadden. De herendubbel werd gewonnen, alsmede de enkels van Mike en Indira. De beide resterende mixen brachten 2 sidderende 3-setters. Indira en Mike wonnen. Judith en Thijs speelden 4 championspunten weg en dwongen de tegenstander tot de 3e set. Die werd verloren. Thuis hadden onze helden nog met 5-3 verloren. De 4-4 was verdiend. Team 1 speelde, na 2 promoties, voor het eerst in de Hoofdklasse. En als je dan als 3e (misschien 4e) eindigt, dan heb je het zeer goed gedaan. Stuk-voor-stuk waren het geweldige partijen, veel 3-setters en vaak dubbeltjes op zijn kant. En let wel: Gister 4-4 tegen de kampioen! Door het jaar heen werden de resultaten steeds beter …. wat brengt dat volgend jaar?

Met nog 1 wedstrijd voor U13 te gaan kan de conclusie zijn: geen kampioenschappen maar ook geen degradaties. Alle teams hebben het goed gedaan en werden door het jaar heen beter. Een mooi tussenjaar waarin met name door de jeugd veel is geleerd en door het publiek werd genoten.