Nieuw:
Welkom op de website van Badminton Vereniging Cuijk
Home / Geen categorie / Het ging alle kanten op deze zondag …

Het ging alle kanten op deze zondag …

Deze zondag speelden de 4 bondsteams thuis in de Laco-hal en het ging werkelijk alle kanten op.

Onder 11 had in de leeftijdgenoten van Scarabee uit Son en Breugel een geduchte tegenstander. Scarabee staat nummer 1. Met kleine verschillen qua setstanden werden de wedstrijdpunten gelijk verdeeld: 4-4. Heel goed gedaan. De complimenten voor ons team van de tegenstander en van mij.

Onder 13 begon voor de wedstrijd al met een domper. Sam is ernstig geblesseerd geraakt tijdens een fietstocht en zal de rest van het seizoen waarschijnlijk niet meer kunnen spelen. De last minute opgeroepen Lars heeft vandaag zijn plek ingenomen, maar dat was toch wel wennen voor allemaal. Uiteindelijk werden alleen de enkels van Nikki en Mette gewonnen van BC Kerkdriel. Voor Nikki de eerste echte tegenstander en een 3-setter was nodig om het punt in Cuijk te houden. na de wedstrijd hebben we Joep uitgelegd dat het niet alleen om mooi badminton gaat maar ook om punten halen. Ik bedoel: het is mooi als met een flegmatieke (zoek maar op in de Van Daele) beweging de shuttle telkens de lucht in gaat, maar punten krijg je voor een shuttle op de grond bij de tegenstander. Leergierig als onder 13 is werd dat na de, met 2-6 verloren wedstrijd, nog even geoefend.

De jongens van U15/17 waren met zijn 5-en komen opdraven voor een pot tegen 3 tegenstanders van Scarabee. De spelers uit Son boden weinig tegenstand … een klinkklare 8-0 was het resultaat. Nog één ding: Tjerk, Luuk, Willem, Floris en Indy … doe een penpen in de tas!!

Het eerste had vandaag een zware dobber aan Slamis. Werd de mannendubbel nog gewonnen, het bleef bij dat ene punt. En werden ze nu volledig weggespeeld? Nee!!! 2 driesetters werden nipt verloren en de meeste sets moesten verlengd of er zaten maar weinig punten verschil. Er had meer in gezeten. team1Laat in de return zien wat jullie echt kunnen!

 

Het ging dus dit weekend alle kanten op van spannend tot flauw, van dikke winst tot tranentrekkend verlies. 🙂