Nieuw:
Welkom op de website van Badminton Vereniging Cuijk
Home / Geen categorie / Het 1e en 2e winnen

Het 1e en 2e winnen

bvc mike laura okt14UITSLAGEN 5 oktober:

Drie wedstrijden: het eerste wint met 5-3 van Reeshof (zie verslag hierna). Het tweede wint  met 6-2  opnieuw en is op kampioenskoers. Mette Willems pakt voor het 2e team U11, 1 van de 8 te verdelen punten voor BVC.  

Hallo trouwe supporters van BVC 1,

Vandaag ging de reis richting Tilly. In de auto van de paps en mams van ons Thies waren we al vroeg weg. Ondanks een beetje vertraging bij de efteling, zonder een bezoekje aan Lange Jan, kwamen we toch nog op tijd bij de sporthal aan.
Na lekker warm geslagen te hebben, begonnen we als eerst met de dubbels. De damesdubbel begon met een moeilijk start, nadat Laura en Indira beide geconcentreerder gingen spelen liep de dubbel soepel. De eerste set werd redelijk eenvoudig gewonnen met: 21-13. In de tweede set begonnen de tegenstanders ook beter te spelen. Deze set werd dan ook wat minder eenvoudig gewonnen met: 21-16. Nog steeds 100% in de dubbel na deze lekkere pot.
De heren hadden het wat moeilijker. De eerste set waren ze lekker een potje aan het pielen, alsof het donderdagavond was. Deze set hebben ze dan ook met 23-21 verloren. In de tweede set ging het een stuk beter. Zoals Johan Cruijf zou zeggen: je moet 2 puntjes meer maken dan je tegenstander. En dus werd het 21-19. Het stond 1-1 en dus kwam er een derde set. Eindelijk liep het lekker bij de heren en de derde set werd ruim gewonnen met 21-16.
De dubbels werden gewonnen en nu was het de tijd voor de singles. De dames begonnen. Laura kwam er te laat achter hoe ze haar tegenstander kon pakken. Ze verloor helaas haar single met: 21-14 en 21-15. Indira begon haar single goed. De concentratie was niet optimaal, de aandacht ging vooral naar de single van Laura. De eerste set werd met 21-18 gewonnen. In de tweede set werden er genoeg shuttles versleten en na een spannende set verloor Indira met 21-16. Een derde set volgde. De derde set begon goed, maar al snel sloeg het roer om en werd er verloren met 21-15.
De heren moesten het dus doen in de single. Mike deed wat hij moest doen, de shuttles vielen netjes in en de eerste set won hij dan ook met 21-12. In de tweede set was hij de focus even kwijt door de knappe dames aan de kant (Laura en Indira). Maar op tijd wist hij de concentratie terug te vinden en won hij in de tweede set met 21-17. Door een switch van de heren bij de tegenstanders, moest ons Thies tegen de eigenlijke eerste heer. Maar ons Thies liet zich niet kennen en won de eerste set met: 21-18. De tweede set werden er meer foutjes gemaakt en dreigde hij de set te verliezen. Maar gelukkig kon Thijs goed terug komen en won hij toch nog met 21-19.
Het stond nu 4-2, verliezen kon niet meer, maar wij gaan natuurlijk altijd voor de winst. De eerste mix werd gespeeld door Indira en Thijs. Dit topkoppel speelt normaal gesproken altijd lekker, maar vandaag zat het erg tegen. Na een flinke achterstand in de eerste set, kwamen ze nog sterk terug. Maar helaas mocht het niet zo zijn en werd er verloren met 21-12. De tweede set ging gelijk op. Na veel spannende rally’s werd het 21-17 en verloren Indira en Thijs. De druk lag nu bij Laura en Mike. Gelukkig liep het daar een stuk beter. De eerste set gaven ze uit handen met 21-14. Maar in de tweede set kwamen ze sterk terug. Ze wonnen met 21-13. Nu kwam het aan op de derde set. De spanning zat er dus goed in. Op een paar stomme foutjes na, liep het verder allemaal goed bij dit superduo. De derde set wonnen ze met 21-16.
En zo wint het eerste team van onze topclub toch weer met 5-3! Ondanks de paupershuttles en wat meer tegenstand dan de vorige wedstrijden, hebben we lekker gespeeld. Op naar de volgende wedstrijd tegen Alouette. Nummer 1 tegen de nummer 2 in het mooie Kuuk. Komt dat zien op 26 oktober!

Kusjes,

Team 1