Nieuw:
Welkom op de website van Badminton Vereniging Cuijk
Home / Geen categorie / Eerste speeldag: een schoorvoetend begin :(

Eerste speeldag: een schoorvoetend begin :(

onder11Volgens de planning zouden 3 teams dit weekend met de competitie starten. Onder 11, onder 13 en het eerste team.

Onder 13 had te kampen met 2 zieken/geblesseerden op het laatste moment. Uitstel van de wedstrijd was helaas nodig.

Onze helden van onder 11 gingen met 3 man/vrouw sterk naar Bavel. Daardoor stonden ze eigenlijk al met 3-0 achter nog voordat er één partij was gespeeld. Nadat de eerste partij ook nog was verloren, tapten onze helden uit een ander vaatje.  Zo kon het gebeuren dat ze toch nog met 4-4 huiswaarts keerden. Heel goed gedaan Rens, Cleo en Mette.

Het eerste team 20sept15Judit Thijsmaakt hun opwachting in de hoofdklasse. De tegenstanders uit Bavel troffen een zeer gemotiveerd, maar gespannen team. Ik verklap direct de uitslag: 3-5 voor Bavel, maar het had evengoed andersom kunnen zijn. Maar liefst 5(!) drie-setters waren nodig om de winnaar aan te wijzen. Voor Judith van der Wel was het de eerste wedstrijd voor BVC’74. Na maanden vanwege een blessure uit de running, bond ze samen met Thijs de strijd aan in de mix. De goede slagtechniek was zichtbaar, evenals het betere netwerk, maar het speelritme van Judith was nog onvoldoende. Bovendien was het duo nog niet goed ingespeeld. Vandaag nog geen punten kunnen pakken, maar ik weet zeker dat zij dit seizoen nog mooie partijen zullen laten zien en punten gaan pakken. 20sept15MyrnaMyrna beleefde een bloedstollende enkel. Met slim spel schreef ze de eerste en bijna (!) de 2e set op haar naam. De 3e set was nodig en de dames gaven elkaar geen strobreed toe. Soms verdient een wedstrijd 2 winnaars … Zo werkt het echter niet. Myrna verloor nipt, ondanks de aanmoedigingen van zoon Just, maar mocht met opgeheven hoofd op de tribune bijkomen. Indira en Thijs wonnen hun enkels. Het 3e punt voor BVC’74 kwam van de mix Indira en Mike. Het aanwezige publiek heeft kunnen genieten van veelal hoogstaand badminton. De Hoofdklasse daagt ons team 1 uit om alles uit de kast te halen.

20sep15 mike indira

Aan gedrevenheid ontbrak het onze helden van onder 11 en team 1 niet. We zijn trots op jullie. Op 4 oktober wordt er door 4 teams thuis gespeeld: komt allen kijken.