Nieuw:
Welkom op de website van Badminton Vereniging Cuijk
Home / Geen categorie / Een mooi eerste competitie-weekend

Een mooi eerste competitie-weekend

Een mooi eerste competitieweekend. En voor de eerste thuiswedstrijd mocht het  nieuwe sponsordoek ontvouwd worden.

U11 startte vrijdag al met een overtuigende 8-0 winst (zie eerder bericht).

De meiden van U13 wisten datzelfde kunstje uit te halen. Julie, Rana en de zussen Annemijn en Veerle waren al vroeg afgereisd naar Bladel waar ze de tegenstanders na 8x 2 sets verbijsterd achterlieten. Zelf begonnen ze wakker en bleven wakker. Zie foto!

En U15, met Joep, Jelle (debuut!), Mette en Nikki? “Een glansrijke 8-0 overwinning. Ze waren duidelijk een maatje te groot.”, aldus onze correspondent in Boekel.

De nieuwbakken heren van team 2 openden het seizoen thuis. Tijd dus om het nieuwe sponsorbord op te hangen. De nieuwe shirts zijn voor komend weekend. Noodgedwongen heeft team 2 een andere speelsleutel waardoor zij enkele keren niet samen met de andere teams thuis spelen. Voor Tjerk was het een hernieuwde kennismaking met de senioren. Voor Floris en Willem hun debuut in de seniorencompetitie. Voor Neung een algeheel competitiedebuut. En een prima debuut. In april met badminton starten en dan nu al verdienstelijk partij bieden in zijn eerste enkel-wedstrijd. (Ik herken in zijn goede wedstrijdopvatting de wedstrijdhouding van Sjaak Ebben. Sjaak wie? Ja, onze Sjaak. Maar ook de Sjaak die Neung eerst volleybaltraining heeft gegeven bij De Gummies en Neung nu naar BVC heeft gehaald.) Met gepast respect bonden onze helden de strijd aan met een ervaren kwartet uit Goirle. De 8-0 verlies was terecht, maar bij vlagen gingen de wedstrijden gelijk op en in 2 wedstrijden was zelfs een 3-setter nodig. “Beter dan vorig jaar toen we alles makkelijk wonnen. Nu moeten we knokken en dat is veel leuker spelen.”, zei Floris. “Het was vorig jaar te makkelijk. Geen uitdaging.”, vulde Willem aan. Tjerk trok een belangrijke conclusie: “hier kunnen we van leren.”

Last but not least ons 1e team. Ook al met een debutant. Caitlin werd vergezeld van Judith B, Marco en Mike naar Vught, voor haar eerste wedstrijd. Bekend is geworden dat de heren hun dubbel wonnen en Judith en Mike hun mix. Daarmee was ook de uitslag een gegeven: 6-2 voor Vught. Maar benieuwd zijn we naar de ervaringen, het relaas over bloed, zweet en tranen …. dat houden we dan maar tegoed voor maandag na de training.