Nieuw:
Welkom op de website van Badminton Vereniging Cuijk
Home / Geen categorie / De verhalen van de thuiswedstrijden van 20 december

De verhalen van de thuiswedstrijden van 20 december

zaal201220 december 10 uur: 4 thuiswedstrijden starten.

Er vielen 4 thuiswedstrijden te genieten. Onder 11, verdienstelijk 2e in de stand, had een flinke tegenstander en een tegenvaller. De tegenstander was Veghel en de tegenvaller de verhindering van Rana. Maar niet getreurd. Merlijn zou vandaag alleen komen kijken, maar zag een wens uitkomen …. meespelen! u11 houdt publiekAmper de tijd om zijn ontbijt naar binnen te proppen, toog hij naar de sporthal, trok het mooie blauwe BVC-shirt aan maakte wat onwennig zijn eerste speelminuten in competitieverband. Rens speelde spannende wedstrijden, maar het werden partijen van “net niet”. Het maken van de beslissende punten is een kunst apart. Mette en Cleo bezorgden Cuijk 3 van de 8 te verdelen punten. dames u11Complimenten naar het hele team, want julllie hebben je ouders en grootouders spannende momenten bezorgd.

De helden van Onder 15-17 hadden het vandaag heel zwaar. Luuk, Indy en Willem zagen hun inzet niet met punten beloond. u15 17Floris had na de 2e set in zijn enkel door hoe de tegenstander te bestrijden. Zo wist hij de 3e set eenvoudig naar zich toe trekken (21-3!!!) en behaalde daarmee het enige punt voor onze helden.

Het 2e team: In de dubbels en de enkels werden de punten alleen door de heren behaald. Richard en Pim zetten ervaring, snelheid en doorzettingsvermogen om in 3 punten. Met 3-3 werden de mixen tegen het team uit Oss gestart. Esmee en Judith moeten zichzelf wakker geschud hebben want ze tapten uit een ander vaatje en de beide mixen werden redelijk eenvoudig gewonnen. 5-3 Winst dus voor de onzen. Mooi resultaat!

Het 1e team speelde gedreven en met een ijzeren wil om te winnen. Bij de return in Oss waren onnodig punten blijven liggen. En dat moest recht gezet. De dubbels werden gewonnen met degelijk en scherp spel. 2-0. Indira bleef geconcentreerd en won haar enkel en dat deed ook Judith. Mike speelde een aparte partij met een aparte tegenstander en een apart puntenverloop. Een eenvoudig gewonnen 1e set werd afgewisseld met een net verloren 2e set. De 3e set ging op en neer en beiden konden winnen. Het werd 19-21 voor de opponent uit Oss. Thijs had goed grip op zijn tegenstander, maar die dwong toch een 3e set af. En het gaat gewoon worden: Thijs die een 3e set, ook nog vanuit 17-20 achterstand, weet om te buigen in zijn voordeel. De 22-20 stond op het scorebord door ook uit een ogenschijnlijk verloren positie in jezelf te blijven geloven en rustig te blijven. (Tip voor Rens: ga eens met Thijs praten over ‘Hoe win ik de beslissende punten”. het is te leren!) 5-1 voor met de mixen te gaan. Net zoals rupsje nooitgenoeg gingen onze helden ook voor de winst in de gemengd dubbel en met succes.

team1 op 2012En zo ziet het er uit als een team met 7-1 heeft gewonnen ….