Nieuw:
Welkom op de website van Badminton Vereniging Cuijk
Home / Geen categorie / De ontknoping nadert snel, voor team 2 al heel snel?

De ontknoping nadert snel, voor team 2 al heel snel?

Laat ik beginnen met iedereen een sportief en vooral gezond 2015 toe te wensen. En 2015 kan een mooi jaar worden!nieuwjaar

Met nog 3 wedstrijden te spelen, is het de hoogste tijd om te kijken waar de teams zich in de stand bevinden. Want de ontknoping van deze competitie nadert snel. ik kijk eerst naar de jeugd en dan naar de oudere jeugd ūüôā en valt de beslissing voor team 2 aanstaande zondag al?

U11-1 draait in de middenmoot mee. Dat is gewoon goed te noemen als je bedenkt dat dit hun eerste jaar competitie is en je bedenkt dat er ook 2e jaars meedoen. U11-2 heeft meer moeite om hun punten te pakken. Als ik me de thuiswedstrijden voor de geest haal, troffen ook zij vaak oudere kinderen. Opvallend voor beide teams is dat ze per wedstrijd beter worden en zekerder van zichzelf. En elke wedstrijd beginnen zij alsof ze nog steeds kampioen kunnen worden. Wat een goede instelling.

U15 speelt zeer verdienstelijk in de middenmoot. En attentie: onze onder 15 jarigen, spelen ook tegen tegenstanders die zelfs 2 jaar ouder zijn. Op die leeftijd betekent dat vaak toch net wat sterker. En dat dwingt de onzen dan weer tot goed kijken, de gaten vinden en slim spelen. Opvallend van dit team vind ik dat ze elkaar scherp houden in de wedstrijd. Ze coachen en helpen elkaar goed. Op een positieve manier geven ze elkaar aanwijzingen.

En dan de senioren.

Team 2 ligt absoluut op kampioenskoers. stand team2s Ze staan fier bovenaan en hebben nog 5 punten nodig om nu al winnaar in de poule te worden. En dat kan aanstaande zondag 11 januari al het geval zijn!!!!!! Als zondag tenminste 5 van de 8 wedstrijden gewonnen worden zijn ze niet meer door de concurrentie in te halen. Komt dat zien, komt dat zien!

stand team 1Team 1 kan dit jaar voor de dubbel zorgen. Team 1 kan het 2e team worden dat kampioen wordt in de poule en zo voor een dubbel zorgen. Razend knap want het eerste jaar in de eerste klasse, met voor het eerst met veren shuttles en dan meteen kampioen?  Nog niet te vroeg juichen, maar het zit erin. De concurrentie zit hen dicht op de huid en het zal spannend zijn tot en met de laatste wedstrijd. Kampioen kun je worden door de meeste punten te halen, maar je bent in ieder geval kampioen van je poule als je alle (!) ontmoetingen weet te winnen. En team 1 gaat voor dat huzarenstukje.

Wil je meer details?  Klik dan naar tabblad wedstrijden >  districtscompetitie en kies daarna bij je favoriete team de link naar de site met de uitslagen en standen.

Alle teams spelen op zondag 11 januari vanaf 10 uur thuis in de Kwel, of beter: Sporthal Laco.¬†Kom allemaal kijken en je favorieten aanmoedigen …. en misschien al een feestje vieren?