Nieuw:
Welkom op de website van Badminton Vereniging Cuijk
Home / Geen categorie / De kop is eraf met 3 echte WEDSTRIJDEN

De kop is eraf met 3 echte WEDSTRIJDEN

De kop is eraf van de bondscompetitie. Drie van de vier teams betraden vandaag voor het eerst dit seizoen de arena. Stuk voor stuk waren het ECHTE WEDSTRIJDEN, met nadruk op strijd in de goede zin. De tegenstanders van vandaag waren gewaagd aan de onzen waardoor grote inzet van de spelers werd gevraagd en geleverd. publiek-18septHet publiek werd op mooi en vooral heel spannend badminton getrakteerd. “Ik heb  er natte handen van!”, zei Suzanne, moeder van Cleo. Een mooi bruggetje naar ‘onder 11’.

In U11 speelden Cleo, Merlijn, Rens en Veerle. Veerle viel in voor de geblesseerde Rana (Rana beterschap en tot over enkele weken!). Voor Veerle betekende dit haar eerste competitie-wedstrijd in ons mooi BVC74-shirt. Zij heeft 3 wedstrijden gespeeld en 3 gewonnen (de mix met Merlijn en de dubbel met Cleo).u11-groep Dat beloofd wat!! Het team heeft met 5-3 gewonnen. Proficiat kanjers. Zie de trotse blikken op hun gezicht!

U13 had er heel veel zin in. Dat bleek al snel want bijna elke wedstrijd werd een 3-setter. Drie van de acht wedstrijden werden gewonnen. Helaas werden de 3-setters vaak net niet gewonnen.  Wat zijn die makkers van U13 (Julie, Mette, Nicky, Sam en de ogenschijnlijk rustige Joep) toch razend lekker fanatiek. Maar ook voor U13 geldt dat de spelvreugde er na de wedstrijd vanaf spatte. Overigens dank aan Lars die bij enkele partijen op een sportieve en goede manier de telling heeft verzorgd. En dat is niet eenvoudig als het spannende wedstrijden zijn.u13

Door naar het eerste waar Marco Terpstra (inderdaad, telg van de beroemde badmintonfamilie) zijn opwachting maakte. En hij wilde zo graag winnen. Bij de dubbel sleepte hij met Mike het punt binnen. In de enkel was hij dichtbij met een 3-setter die evengoed in zijn voordeel uit had kunnen vallen. marco-mikeMet iets meer rust in zijn spel, en met name in de service, gaat hij zeker in de enkel punten halen. Ondertussen hadden Mike en (als een getergde krijger) Judith Broekmans hun enkels gewonnen. Judith Broekmans en Mike wonnen hun mix. Mike presteerde daarmee volle bak. 4-3 voor BVC met alleen nog de laatste mix te gaan. De beslissing moest komen uit de mix van Marco en Judith van der Wel. Telkens kwamen zij terug in de wedstrijd, maar ze moesten uiteindelijk in de 3e set hun meerdere erkennen in de tegenstanders. Einduitslag: 4-4.

Ik krijg terug op een geslaagde start van de competitie: voor de enthousiaste spelers en voor het publiek dat heeft kunnen genieten van mooi badminton in zeer spannende wedstrijden. Zondag 2 oktober spelen onze helden weer thuis: kom kijken!

Wil je meer details en uitslagen? Download dan de app van Badminton Nederland. Onder die naam is die app te vinden op ITunes voor IOS-apparaten  en op Google Play voor Android-apparaten. Op die app kun je de BVC-teams als favoriet aanmerken en dan heb je altijd de laatste uitslagen, de stand en het programma bij de hand. Let wel: soms is het wedstrijdprogramma op deze app niet helemaal bij: Wat telt is de mail die je van onze competitieleider Thijs Manders hebt gekregen over de wedstrijden.