Nieuw:
Welkom op de website van Badminton Vereniging Cuijk
Home / Geen categorie / De dubbel voor BVC: 1e en 2e team kampioen!

De dubbel voor BVC: 1e en 2e team kampioen!

Vorige week het 2e team kampioen. Vandaag heeft het 1e team het kampioenschap behaald door in een bloedstollende wedstrijd met 4-4 gelijk te spelen tegen de Bever in Rijen. Daarmee heeft BVC de DUBBEL in huis! Voor team 1 een extra compliment, want dat is in 1 jaar Brabants en Nederlands kampioen geworden in de 2e klasse, gepromoveerd en in de eerste klasse weer kampioen in de poule geworden.

 

2e team bvc74

bvc team 1 kampioen

 

 

 

 

 

 

 

 

Gefeliciteerd met deze DUBBEL: (op de foto’s van links naar rechts) Kim, Judith, Jeff en Bob van team 2 en Laura, Indira, Thijs en Mike van team 1. Bij deze felicitaties wil het bestuur speciaal trainer Anton Terpstra betrekken die de spelers dit jaar weer sterker heeft gemaakt. Naast deze helden van BVC’74 een woord van dank aan de volledige technische staf, de invallers bij team 2 (Esmee en Richard), de sponsors (zie in de marge van de site), de supporters en natuurlijk al die leden die team  1 en 2 op de training sportief hebben uitgedaagd en afgemat.

In het weekend van 14 maart zullen beide teams de strijd aan gaan met de andere poule-winnaars in hun klasse om het Brabants kampioenschap.

De tegenstanders van het eerste team gaven de punten NIET cadeau. Minimaal 4 van de 8 punten waren nodig om het kampioenschap al 3 (!!!) wedstrijden voor het einde van de competitie veilig te stellen. De herendubbel werd prima gewonnen, De damesdubbel ging in 3 sets verloren (3e set stond BVC nog met 16-11 voor). Mike heerste in zijn enkel, bleef rustig, liet de tegenstander de fouten maken en speelde stabiel. Indira won haar enkel redelijk eenvoudig en benutte haar techniek tot wanhoop van de tegenstandster. 3-1 tussenstand en er leek niets aan de hand. Nog 1 puntje, toch?

IMG_1105Het beslissende 4e punt zou in de enkel van Thijs of Laura kunnen vallen. Maar hun tegenstanders vochten voor wat het waard was. De druk op de schouders te groot? Misschien, maar er werd geknokt van beide kanten. De Bever bleek niet voor niets DE directe tegenstander om het kampioenschap, weken geen duimbreed en wonnen de 2e ronde singels. Tussenstand nu 3-3. Zou het dan toch mis gaan? Ondertussen waren de meegereisde supporters (Jos, Julie, Mark, Chantalle, Nelly en Frank) ten einde raad. De aanmoedigingen moeten tot ver in de zaal te horen zijn geweest. Tijd voor de beide mixen die tegelijk begonnen. Dicht bij het publiek speelden Indira en Thijs. De eerste set werd duidelijk verloren. De 2e set bleven ze lang in het spoor maar moesten toch buigen: 4-3 …. voor De Bever. Het 4e punt zou moeten komen van de andere mix met Laura en Mike. Hun recept was duidelijk: een klassieke mix met de dame zo snel mogelijk aan het net. Dan komt IMG_1111de kracht in de smashes van Mike en de supersnelle bliksem-reacties van Laura aan het net, het beste tot hun recht. Laura revancheerde zich volledig voor haar enkel. De eerste set werd gewonnen. De 2e set was een thriller. De Bever stond voor met 20-19! Opslag teruggewonnen door BVC, 20-20. Concentratie voor nog 2 haarscherpe services (zie foto). 22-20 winst voor BVC: “Set! Match! Championship!” … en champagne.

Ik wil hier een groot compliment maken naar de tegenstander en ik hoop dat zij dit lezen: Zij hebben hun sportieve plicht heel goed gedaan. Ze hebben het kampioenschap alles behalve cadeau gedaan. De onzen hebben er voor moeten knokken!

 

20150117_124719

 

Namens de club hebben Mark en Frank de bekers uitgereikt die horen bij deze prestatie. Jongens en meisjes, jullie hebben BVC’74 en Cuijk weer mooi op de kaart gezet.

 

 

20150117_124738

Image2