Nieuw:
Welkom op de website van Badminton Vereniging Cuijk
Home / Geen categorie / 3 partijen, 4 scores en een paar mooie verhalen

3 partijen, 4 scores en een paar mooie verhalen

Laat ik beginnen met iedereen te bedanken die er om half 10 was en heeft geholpen met opbouwen van de zaal en het verwelkomen van de tegenstander. Zo hoort dat.

Over onder 15/17 kunnen we kort zijn. De tegenstander kon geen team op de been brengen en heeft zich afgemeld. Met een dubbel gevoel konden onze mannen van onder 15/17 maar liefst 8 winstpunten bijschrijven. Om de opgebouwde wedstrijdspanning er uit te spelen, hebben zij wat partijtjes tegen elkaar gespeeld.

Onder 13 won 2 partijen van de leeftijdgenoten van BC Veghel. Sam en Nikkie wonnen hun mix in de enige 3 setter van deze wedstrijd. Lars en Julie zagen hun grote inzet helaas niet beloond. Het tweede winstpunt kwam op naam van Joep in zijn debuutwedstrijd voor BVC. Hij won zijn eerste enkelpartij. De sportliefhebbers en speciaal de kenners van Ajax, weten dat scoren in je debuut, een grote sporttoekomst voorspelt. Joep: welkom!

Het 2e team speelde tegen Alouette. Judith won haar enkel en later de mix met Richard. Richard won niet alleen zijn enkel, maar ook de dubbel met Tjerk. Op een beslissend moment bracht zijn ervaring de nodige rust in het spel: “Kom op Tjerk. We tellen nu eerst tot 3 en dan gaan we rustig verder.” Aldus gebeurde. Het werd uiteindelijk 4-4, dus de winstpartijen waren geen weggevertjes.

rens-en-richard 2x3Gouden invallers Rens en Richard hier samen op de foto van het mixtoernooi.

Het eerste team speelde tegen Veghel  met invalster Rens voor de herstellende Judith (beterschap!). De herendubbel werd overtuigend gewonnen. De heren hebben zich op pakjesavond goed gedragen want de scherpte was er direct. In de damesdubbel bleek dat Rens moest wennen aan spelen met veren shuttles. Het speelde haar parten in de service. De sets werden desalniettemin gewonnen met 20 en 22 tegenpunten. Mike had geen verlenging nodig in zijn enkel en sleepte het winstpunt binnen door sterk spel. Thijs had een 3-setter nodig om zijn enkel te winnen en deed dat met mooi spel. Indira startte sterk en kwam eenvoudig op 10-1 voor …. te makkelijk, want de tegenstandster kwam terug. Maar een paar klappen op de benen later won ze haar enkel. De enkel van Renske was zeer bijzonder: 2 ervaren dames die niet houden van verliezen en niet weten wat opgeven is. De setstanden zeggen genoeg: 20-22 (nipt verlies van Renske na een degelijke terugkeer in de set), 29-27  maar liefst (“chips!!!”, denkt Rens, nou moet ik nog een 3e set)  en 21-18 winst voor Rens. Met een 6-0 voorsprong wordt aan de mixen begonnen. Thijs en Rens hielden hun tegenstander met 14 en 15 achter zich: 7-0. Mike en Indira troffen een duo dat een 3e set afdwong. “Maar dan winnen we die toch”, zeiden Mike en Indira tegen elkaar. Strijdend voor elk punt werd het 21-18 in het voordeel van het Kuuks duo. Onder het genot van overheerlijke “Mike-wraps” evalueerden onze helden met de tegenstander de 8-0 overwinning. Supersub Rens was toen al op weg naar een feestje, de taart zal haar zeer zoet gesmaakt hebben.